Brandpreventie

Reiniging vetkanalen

Neem 24/7 contact met ons op via 0800-7368494  of mail ons

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiƫne-adviseurs

Met ons gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent

Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

Reiniging vetkanalen

Grootkeukens hebben naast de reguliere schoonmaak extra aandacht nodig als het gaat om de vetkanalen. Vetafzetting kan een groot gevaar vormen, zoals risico op brand, voor een keuken als dit niet op tijd gereinigd wordt. 

 • Risico op brand verminderen
  Wanneer uw vetkanalen schoon zijn, is er minder kans op brand.  Hoe minder vlambare opponenten aanwezig zijn, hoe lager de kans op brand.

 • Verzekeringsdekking garanderen
  Veel verzekeraars keren alleen schadedekking uit wanneer er preventieve maatregelen genomen zijn om ongevallen te voorkomen. Na dieptereiniging van uw vetkanaal door een van onze experts ontvangt u van ons een certificaat.

 • Elektriciteitskosten besparen
  Wanneer er vuil of vet aanwezig is in de vetkanalen, moeten deze systemen harder werken om hun functie correct uit te kunnen voeren. Dit kost meer energie en brengt hogere kosten met zich mee.

 • Slijtage verminderen
  Wanneer vetkanalen goed onderhouden worden, slijten ze minder snel. De afschrijvingsperiode wordt hierdoor verlengd.

Onze werkwijze

Bij het reinigen van uw vetkanalen komen de nodige voorbereidingen kijken. Hieronder vindt u meer uitleg over hoe de gekwalificeerde medewerkers van Rentokil Specialist Hygiene te werk gaan.

 1. Inventarisatie
  Een ervaren specialist van Rentokil komt ter plaatse om het vetkanaal of de kanalen te inspecteren. De specialist beoordeelt de status van het vetafzuigsysteem, identificeert de risicogebieden en stelt een reinigingsplan op.

 2. Voorbereiding
  Voordat de reiniging begint, worden de nodige voorbereidingen getroffen. Dit kan bestaan uit het afdekken van omliggende oppervlakken, het beschermen van elektronische apparatuur en het afsluiten van aangrenzende water- en elektriciteitsbronnen.

 3. Uitvoering
  Met biologisch afbreekbare middelen zullen onze medewerkers uw vetafzuigsysteem grondig hygiënisch onderhouden, zoals afgesproken in de offerte. Tijdens de uitvoering is er een kwaliteitsinspecteur aanwezig die erop toeziet dat u de gewenste kwaliteit ontvangt. Na het reinigen wordt het vetafzuigsysteem grondig gedesinfecteerd om ervoor te zorgen dat alle schadelijke bacteriën en ziektekiemen worden geëlimineerd. Dit draagt bij aan een optimale hygiëne.

 4. Gezamenlijke kwalitatieve inspectie
  Na de uitvoering zal de kwaliteitsinspecteur samen met u een ronde doen, waarbij alle uitgevoerde diensten worden bekeken en toegelicht. Zo bent u volledig op de hoogte van de verrichte werkzaamheden en de stand van hygiëne op uw locatie.

 5. Certificering en rapportage
  Na voltooiing van de dieptereiniging ontvang je een certificaat dat aantoont dat de vetkanalen voldoen aan de vereiste hygiënenormen. Daarnaast wordt een gedetailleerd rapport verstrekt waarin de uitgevoerde werkzaamheden worden beschreven, inclusief eventuele aanbevelingen voor verbetering.

 6. Onderhoudsprogramma
  Rentokil biedt ook onderhoudsprogramma's aan om een vetkanaal in optimale staat te houden. Dit omvat regelmatige controles en periodieke dieptereiniging om de hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.