0800 237 8745 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Is dieptereiniging van sanitair duurzaam?

Willen we antwoord op die vraag geven, dan moeten we eerst nagaan wat een dieptereiniging inhoudt. Regelmatig wordt het sanitair op uw locatie schoongemaakt. Dit noemen we de dagelijkse schoonmaak. Dieptereiniging gaat verder dan deze dagelijkse schoonmaak. Naast het oppervlak worden ook de afvoeren gedemonteerd en gereinigd en de aansluitingen gereinigd, met als doel om:

  • gezondheidsrisico’s te verlagen
  • slijtage te verminderen
  • verstoppingen in de afvoer te voorkomen

Deze doelen dragen allemaal op hun eigen manier bij aan verduurzaming.

Rentokil Specialist Hygiene - dieptereiniging sanitair

Verlagen van gezondheidsrisico’s

Als uw sanitair specialistisch is gereinigd, hebben bacteriën minder kans om zich aan het sanitair te hechten. Minder bacteriën betekent minder kans op gezondheidsklachten bij werknemers. Gezondheidsklachten bij werknemers kunnen uitval van personeel met zich meebrengen in de vorm van verzuim en verloop. Door ervoor te zorgen dat medewerkers zich fysiek gezond, hygiënisch en veilig voelen, draagt een dieptereiniging van het sanitair bij aan een duurzaam personeelsbeleid. 

Verminderen van slijtage 

Door regelmatig een dieptereiniging op uw sanitair te laten uitvoeren, voorkomt u slijtage. Slijtage aan sanitair wordt namelijk onder andere veroorzaakt door kalk. Deze wordt met een grondige dieptereiniging aangepakt, waardoor de levensduur van sanitair verlengd wordt. Door langer gebruik te maken van onze materialen, dragen wij bij aan verduurzaming. 

Rentokil Specialist Hygiene Nederland - ISO 14001 certificaat

Voorkomen van verstoppingen in de afvoer

Dit klinkt  als een doemscenario: verstopping in de afvoer. Niemand zit te wachten op een verstopt toilet. Vaak wordt dit veroorzaakt door vet en fecaliën die zich ophopen in afvoerleidingen. Door het voorkomen van verstoppingen worden kosten voor het doorspoelen van leidingen of nog erger het openbreken van de riolering voorkomen. Beide scenario’s vragen om een investering in tijd en geld. Waarbij in het ergste geval rioleringen vervangen moeten worden. Dit is verre van duurzaam.

Tijdens het uitvoeren van de dieptereiniging van sanitair gebruiken de servicemedewerkers van Rentokil Specialist Hygiene biologisch afbreekbare middelen om zo de impact op het milieu van onze dienstverlening te verlagen. Het antwoord op de vraag “Is dieptereiniging van sanitair duurzaam?” is dus, “ja”. En dat onze manier van werken duurzaam is, blijkt ook uit het ISO 14001:2015 certificaat dat wij behaald hebben en daar zijn wij heel trots op! Het ISO14001:2015 certificaat is een norm dat vereist dat bedrijven milieuaspecten in kaart brengen, evalueren, communiceren en documenteren. Deze norm helpt om onze milieuprestatie te verbeteren door een efficiënter gebruik van hulpbronnen en het verminderen van afval.

Rentokil Specialist Hygiëne helpt u graag met een hygiënische en veilige omgeving op duurzame wijze. Heeft u nog vragen of wilt u geïnformeerd worden over onze diensten?
Neem contact op voor een bedrijfsinspectie.

Effectieve dieptereiniging

Dieptereiniging speelt een belangrijke rol om (gezondheids)risico's te verminderen

  • Dieptereiniging met respect voor mens en milieu
  • Het belang van reiniging van sanitair
  • Dieptereiniging voor alle sectoren
Meer info? Klik hier

Gerelateerde posts