nl-diseases-banner

Hygiëne en desinfectie

Neem 24/7 contact met ons op via 0800-7368494  of mail ons

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiëne-adviseurs

Met onze gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent

Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

Leptospirosis

Leptospirose is een type bacteriële infectie die wordt verspreid door dieren. Het wordt veroorzaakt door een bacteriestam genaamd Leptospira. De symptomen ontwikkelen zich gewoonlijk 7 tot 14 dagen na blootstelling aan de bacteriën. Er zijn twee soorten Leptospirose-infectie die mild en ernstig zijn. Met een milde vorm krijg je griepachtige symptomen zoals hoofdpijn, koude rillingen en spierpijn. Dit type is de meest voorkomende en is goed voor 90% van de gemelde gevallen. De milde symptomen verdwijnen meestal binnen vijf tot zeven dagen.

Symptomen van milde Leptospirose:

 • Hoge temperatuur - tussen 38 en 40 ° C
 • Rillingen
 • Plotselinge hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • braken
 • Verlies van eetlust
 • Diarree
 • Hoesten
 • Keelpijn
 • Een niet-jeukende huidpijn
 • Spierpijn
 • Conjunctivitis

Een klein aantal mensen zal een volgende fase van ernstiger symptomen ervaren, bekend als ernstige Leptospirose. Het patroon van symptomen valt meestal in een van de drie groepen:

Lever, nieren en hart

Symptomen zijn onder meer: ​​geelzucht, vermoeidheid, misselijkheid, verlies van eetlust, bloedneus, zwelling van de lever. Als dit type niet wordt behandeld, kunnen uw nieren het vermogen om te functioneren verliezen, wat kan leiden tot nierfalen dat fataal kan zijn.

Hersenen

Symptomen zijn onder meer meningitis, hoge temperatuur van 38 ° C, braken, epileptische aanvallen, stijve nek. Als de herseninfectie onbehandeld blijft, kan dit leiden tot hersenbeschadiging, coma en de dood.

longen

Symptomen zijn onder meer: ​​hoge temperaturen die 40,5 ° C kunnen bereiken, kortademigheid, bloed ophoesten. Als de leptospirose-infectie zich verspreidt naar de longen, wordt het geclassificeerd als de meest ernstige bedreiging voor de gezondheid omdat het een aanzienlijk risico op overlijden met zich meebrengt.

In zeldzame gevallen is het mogelijk om alle drie de groepen symptomen tegelijkertijd te ervaren.

Behandeling

Milde typen van deze ziekte reageren goed op een behandeling met antibiotica en de meeste zullen binnen een week volledig herstellen. Ernstige gevallen vereisen opname in het ziekenhuis, zodat uw organen kunnen worden gecontroleerd en de infectie kan worden behandeld met intraveneuze injecties van antibiotica. De hoeveelheid tijd doorgebracht in het ziekenhuis hangt volledig af van hoe goed u reageert op de antibiotica en de mate van schade aan organen. Sommige kunnen goed genoeg zijn om het ziekenhuis binnen een paar weken te verlaten, terwijl andere wellicht nog een paar maanden zorg nodig hebben.

Lees meer over ziektes van Sewage

Deze website bevat algemene informatie over medische aandoeningen en behandelingen. De informatie is geen advies en mag niet als zodanig worden behandeld. Lees onze medische disclaimer.