nl-diseases-banner

Hygiëne en desinfectie

Neem 24/7 contact met ons op via 0800-7368494  of mail ons

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiëne-adviseurs

Met onze gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent

Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

Tuberculose

Tuberculose (TBC) is een bacteriële infectie, het wordt verspreid door het inademen van kleine druppeltjes speeksel tegen de hoest of het niezen van een besmet individu. TB beïnvloedt vooral de longen, maar de infectie kan zich uitbreiden naar andere delen van het lichaam, inclusief de botten en het zenuwstelsel.

Voordat antibiotica werden geïntroduceerd, was tuberculose een groot gezondheidsprobleem in Engeland. Tegenwoordig is er een vaccinatie genaamd het Bacillus Calmette-Guérin-vaccin, ook bekend als het BCG-vaccin. In de afgelopen 20 jaar zijn de gevallen van tuberculose echter geleidelijk toegenomen en in 2009 werden in het VK 9.040 gevallen van tuberculose gemeld. De meeste hiervan kwamen voor in stedelijke centra, met meer dan een derde van de gevallen in Londen.

Symptomen

Er kunnen 3 dingen gebeuren met je immuunsysteem als je geïnfecteerd bent met tuberculose:

Je immuunsysteem doodt de bacteriën en je hebt geen verdere symptomen.

Je immuunsysteem kan de bacteriën niet doden, maar het slaagt erin om een ​​verdedigingsbarrière rond de infectie op te bouwen, wat betekent dat je geen symptomen zult hebben en dat je geïnfecteerd zult blijven. Dit wordt latente TB genoemd

Je immuunsysteem kan de bacteriën niet doden of bevatten en het verspreidt zich langzaam naar je longen, dit wordt actieve TB genoemd.

Typische symptomen van tuberculose zijn:

  • Een aanhoudende hoest die dik slijm oproept, wat misschien bloederig is
  • Ademloosheid, die meestal mild is om mee te beginnen en geleidelijk aan slechter wordt
  • Gewichtsverlies
  • Gebrek aan eetlust
  • Een hoge temperatuur van 38C (100.4F) of hoger
  • Extreme vermoeidheid
  • Een gevoel van onwel zijn
  • Raadpleeg altijd uw huisarts als u hoest heeft dat langer dan drie weken aanhoudt of als u bloed ophoest.

Behandeling

Als het niet wordt behandeld, kan een actieve tb-infectie fataal zijn. Het kan de longen zodanig beschadigen dat iemand niet goed kan ademen. Met de behandeling kan tuberculose meestal worden genezen, maar de meeste mensen zullen een lange termijn antibioticakuur moeten nemen, die meestal minstens 6 maanden duurt.

Deze website bevat algemene informatie over medische aandoeningen en behandelingen. De informatie is geen advies en mag niet als zodanig worden behandeld. Lees onze medische disclaimer.