nl-diseases-banner

Hygiëne en desinfectie

Neem 24/7 contact met ons op via 0800-7368494  of mail ons

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiëne-adviseurs

Met onze gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent

Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

Streptokokken

Streptococcus is een vleesetende bacterie die voorkomt wanneer een diepe wond wordt blootgesteld aan ziektekiemen en wordt veroorzaakt door een type bacterie genaamd Streptokokken of Strep. Dit virus kan in ernst variëren van milde keelinfecties tot pneumonie.

Duizenden mensen trekken elk jaar de meer serieuze vorm van het virus aan, die een gif vrijgeeft dat je organen kan afsluiten. Er is echter een soort die zich ontwikkelt tot een vleesetende ziekte en de enige manier om het verspreiden te stoppen, is door de huid te verwijderen. Er zijn meer dan 20 verschillende soorten Strep-bacteriën die kunnen worden opgesplitst in twee hoofdgroepen - Groep A en Groep B.

Symptomen

Keelinfecties

Symptomen van een streptokok Een keelontsteking omvat:

 • Opgezwollen amandelen
 • Vergrote en gevoelige klieren in je nek
 • Een pijnlijk, zacht gevoel aan de achterkant van de keel
 • Ongemak bij het slikken

Huidinfecties

De 2 meest voorkomende Strep A huidinfecties zijn:

Impetigo: de symptomen beginnen met blaasjes rond de neus, mond, armen, romp of benen. Nadat de zweren verschijnen, barsten ze los en laten ze een dikke, geelbruine gouden korst achter. De korsten drogen dan, laten een rode markering achter en genezen dan zonder littekens.

Cellulitis: dit type infectie zal gewoonlijk de benen treffen, maar het kan zich in elk deel van het lichaam ontwikkelen. Het kan uw huid op verschillende manieren beïnvloeden waardoor het rood, pijnlijk, warm, gezwollen en zacht wordt. Als u bezwijkt voor dit virus, kunnen zich blaren ontwikkelen op uw huid en hoge temperaturen, misselijkheid, beven en koude rillingen veroorzaken.

Symptomen van een innerlijke oorontsteking zijn onder andere:

 • Ernstige oorpijn
 • Een hoge temperatuur van 38 ° C of hoger
 • Griepachtige symptomen
 • braken
 • Gebrek aan energie
 • Lichte doofheid

Symptomen van sinusitis van omvatten:

 • Een geblokkeerde of loopneus
 • Een kloppende pijn in je gezicht
 • Een hoge temperatuur

De symptomen van invasief streptokok A hangen af ​​van het type infectie.

In de longen - veroorzaakt een aanhoudende hoest en ademhalingsmoeilijkheden

In het bloed - een hoge temperatuur, snelle hartslag en snelle ademhaling

In de beschermende buitenste laag van de hersenen - ernstige hoofdpijn, braken, stijve nek, gevoeligheid voor licht en vlekkerige rode uitslag

Veel zeldzamere soorten invasieve strep A-infecties veroorzaken roodvonk, toxisch shocksyndroom en necrotiserende fasciitis.

Strep B-infecties

Hoewel zeer zeldzame Strep B-infecties zich kunnen ontwikkelen bij volwassenen, lijken ze meestal op invasief Strep A, omdat de symptomen volledig afhankelijk zijn van het deel van het lichaam dat geïnfecteerd is. De meeste mensen ontwikkelen echter snel een natuurlijke immuniteit tegen Strep B, dus dit type infecties heeft alleen de neiging om pasgeboren baby's te beïnvloeden.

Behandeling voor Strep A-infecties

Een keelontsteking veroorzaakt door Strep A gaat meestal over zonder medicatie. Antibiotica worden meestal niet aanbevolen voor dit type infectie omdat het de hersteltijd niet versnelt en bijwerkingen zoals misselijkheid, braken en diarree kan veroorzaken. Impetigo kan worden behandeld met antibioticumcrème en Cellulitis is een meer diepgewortelde vorm van huidinfectie, dus hiervoor is een antibioticakuur nodig.

4 van de 5 gevallen van infectie van het binnenoor verdwijnen binnen enkele dagen zonder behandeling. Paracetamol en ibuprofen kunnen worden gebruikt om de symptomen van een infectie van het binnenoor te bestrijden. Als uw symptomen van sinusitis niet binnen 7 dagen verdwijnen, zal uw huisarts u een korte dosis antibiotica voorschrijven.

Invasieve infectie

Invasive Strep A-infecties worden beschouwd als een medisch noodgeval en u zult waarschijnlijk worden opgenomen in het ziekenhuis als u dit type infectie ontwikkelt. Het zal worden behandeld met behulp van intraveneuze antibiotica en zal worden gegeven tussen 7 en 10 dagen. Als er een geïnfecteerde wond is, moet deze worden verwijderd, dit wordt ook wel broncontrole genoemd. Broncontrole omvat het draineren van de pus van een geïnfecteerde wond of het operatief verwijderen van het geïnfecteerde weefsel.

Deze website bevat algemene informatie over medische aandoeningen en behandelingen. De informatie is geen advies en mag niet als zodanig worden behandeld. Lees onze medische disclaimer.