nl-diseases-banner

Hygiëne en desinfectie

Neem 24/7 contact met ons op via 0800-7368494  of mail ons

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiëne-adviseurs

Met onze gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent

Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

Norovirus

Norovirus / Winter braaksel / Norwalk-agent / Norwalk-virus / Kleine ronde gestructureerde virussen

Norovirussen zijn een groep virussen die een van de meest voorkomende buikgriepvirussen in het Verenigd Koninkrijk is en leidt tot darmgriep. Dit virus wordt van persoon tot persoon overgedragen via besmet voedsel of water. Het is zeer besmettelijk en kan mensen van alle leeftijden treffen. Meer dan 600.000 mensen in het VK vangen Norovirus elk jaar. Dit virus draagt ​​ook wereldwijd bij aan 90% van de gastro-enteritis.

symptomen

De eerste tekenen van Norovirus zijn meestal een plotseling ziek gevoel, gevolgd door braken en waterige diarree. De symptomen zullen 1-2 dagen na infectie verschijnen; de meeste mensen herstellen binnen een paar dagen volledig.

In sommige gevallen kunnen echter ook de volgende symptomen optreden:

  • Hoge temperatuur boven 38C
  • hoofdpijn
  • Buikkrampen
  • Pijnlijke ledematen

Deze infectie is over het algemeen niet gevaarlijk, maar het risico op uitdroging is zeer hoog, maar er zijn geen langdurige effecten van het gebruik van Norovirus.

Behandeling

Er is eigenlijk geen specifieke remedie voor dit virus, maar om het te laten lopen. Om uitdroging te voorkomen, is het van vitaal belang om veel vocht te drinken om uitdroging te voorkomen en de infectie niet naar anderen te verspreiden.

Meer informatie over infectiebeheersing

Deze website bevat algemene informatie over medische aandoeningen en behandelingen. De informatie is geen advies en mag niet als zodanig worden behandeld. Lees onze medische disclaimer.