nl-diseases-banner

Hygiëne en desinfectie

Neem 24/7 contact met ons op via 0800-7368494  of mail ons

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiëne-adviseurs

Met onze gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent

Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

NDM1

New Delhi metallo-beta-lactamase-1 / NDM-1

NDM-1 is een gen dat wordt gedragen door bacteriën die carbapenemasen produceren. Bacteriën met NDM-1 zijn een superbacter genoemd omdat de veroorzaakte infecties moeilijk te behandelen zijn en resistent zijn tegen een breed scala aan carbapenem-antibiotica.

Bacterium dat NDM-1 produceert, is een zorg voor de medische gemeenschap geworden, omdat het kan overslaan naar een bacterie die al resistent is tegen veel andere antibiotica. Als deze stammen zich vermengen met bacteriën, kan het een gevaarlijk virus produceren dat ongelooflijk infectieus is en bijna onmogelijk te behandelen. Hoewel alleen ontdekt in 2009, is NDM-1 gevonden in ten minste 4 verschillende gram-negatieve bacteriën: Klebsiella, Escherichia, Enterobacter en Acinetobacter. Een mogelijke reden voor deze snelle verspreiding is E.coli, omdat het een normale bacterie is die in de menselijke darm wordt aangetroffen en NDM-1 kan produceren.

symptomen

Een belangrijk teken van besmetting met bacteriën die NDM-1 dragen is antibiotica die aan een patiënt worden gegeven, hebben hun toestand niet kunnen verbeteren. Als een persoon naar een ander land is gereisd voor een electieve operatie of onlangs is behandeld met antibiotica voor een infectie, moeten artsen en verpleegkundigen zich ervan bewust zijn dat elke infectie kan worden veroorzaakt door een bacterie met NDM-1. Momenteel zijn dit de enige manieren om een ​​infectie met NDM-1 te identificeren.

Behandeling

Aangezien NDM-1 door verschillende soorten bacteriën kan worden gedragen, helpen de symptomen van het virus niet om te identificeren of de patiënt deze ziekte heeft, totdat de antibiotica falen. Omdat gramnegatieve bacteriën echter veel ziektes veroorzaken, moeten patiënten die een antibioticabehandeling nodig hebben en niet herstellen, worden getest op resistentie tegen antibiotica.

Deze website bevat algemene informatie over medische aandoeningen en behandelingen. De informatie is geen advies en mag niet als zodanig worden behandeld.