nl-diseases-banner

Hygiëne en desinfectie

Neem 24/7 contact met ons op via 0800-7368494  of mail ons

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiëne-adviseurs

Met onze gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent

Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

MRSA

Methicilline-resistente Staphylococcus Aureus

In ziekenhuizen is MRSA een van de meest erkende superbugs die er zijn. Dit type infectie komt in het lichaam door breuken in de huid die een abces, steenpuisten, impetigo en als het in de bloedbaan komt, bloedvergiftiging. Het is heel moeilijk om met antibiotica te behandelen, omdat het per definitie een bacterie is die resistent is geworden tegen bepaalde soorten antibiotica, wat betekent dat het dodelijk kan zijn voor geïnfecteerde personen.

De bacterie kan op een gezonde persoon hun kennis en zonder symptomen worden overgedragen. In het ziekenhuis is het immuunsysteem van een patiënt echter zwakker, waardoor ze vatbaar worden voor infecties en MRSA hierdoor ontstaat. Het sterftecijfer voor een geïnfecteerde persoon met MRSA is 35%.

symptomen

Symptomen van MRSA hangen af ​​van welk deel van het lichaam geïnfecteerd raakt. Als u een open wond hebt, waak dan voor roodheid, zwelling en etter omdat ze zeer vatbaar zijn voor contracterende MRSA.

Bloedstroominfectie

Als MRSA-bacteriën in de bloedbaan terechtkomen, kan dit vrijwel elk deel van het lichaam aantasten. De infectie veroorzaakt de volgende symptomen:

  • Bloed vergiftiging
  • Septische shock
  • Septische arthritis
  • Beenmerginfecties
  • Abcessen diep in het lichaam
  • hersenvliesontsteking
  • Longontsteking
  • Infectie van de hartlijn

Behandeling

Antibiotica worden normaal gesproken gegeven om MRSA te behandelen, maar ze moeten zeer zorgvuldig worden gekozen om ervoor te zorgen dat ze de infectie kunnen behandelen en meestal in het ziekenhuis moeten worden behandeld. Een privékamer kan nodig zijn om de verspreiding van de bacteriën naar andere patiënten te stoppen en sommige moeten misschien nog enkele weken thuis worden behandeld.

MRSA is niet schadelijk voor gezonde mensen, het is bijvoorbeeld niet schadelijk voor zwangere vrouwen of kinderen, mits ze fit en gezond zijn. Als u in het ziekenhuis bent, kunt u nog steeds bezoekers hebben, maar zij moeten ervoor zorgen dat zij hun handen grondig wassen voor en na.

Deze website bevat algemene informatie over medische aandoeningen en behandelingen. De informatie is geen advies en mag niet als zodanig worden behandeld. Lees onze medische disclaimer.