Grootkeuken

Dieptereiniging grootkeukens

Neem 24/7 contact met ons op via 0800-7368494  of mail ons

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiƫne-adviseurs

Met ons gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent

Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

Dieptereiniging grootkeukens

Dieptereiniging van grootkeukens is een specifieke vorm van reiniging. In plaats van alleen een oppervlakte reiniging, zorgt Rentokil Specialist Hygiene voor een dieptereiniging van alle onderdelen van uw grootkeuken. De dieptereiniging richt zich op het verwijderen van vet, vuil en voedselresten die zich hebben opgebouwd in en rondom apparatuur. In tegenstelling tot een oppervlaktereiniging, worden bij een dieptereiniging alle onderdelen van uw grootkeuken gedemonteerd, gereinigd en gemonteerd. Op deze wijze worden zelfs alle koppelstukken en aanliggende leidingen gereinigd.

 

Het belang van reiniging van grootkeukens

 • HACCP normen
  Uw grootkeuken moet voldoen aan de HACCP-norm, deze zijn wettelijk vastgesteld en de NVWA controleert op beschikbaarheid en naleving. Grondige schoonmaak van uw grootkeuken kan onderdeel zijn van dit plan om aan de HACCP richtlijnen te voldoen.

 • Gezondheidsrisico’s verlagen
  Zonder grondige dieptereiniging kunnen er gezondheidsrisico’s optreden bij werknemers en bezoekers. Dit gebeurt wanneer men producten eet, die in contact zijn geweest met voedingsbodems voor bacteriën.

 • Schadeclaims voorkomen
  Wanneer een van uw bezoekers of werknemers ziek wordt van eten uit uw keuken, is het mogelijk dat u hiervoor een schadeclaim krijgt. Wanneer uw keuken niet hygiënisch is, is er een reële kans dat u deze moet voldoen.

 • Slijtage verminderen
  Door goed hygiënisch onderhoud van keukenapparatuur, kan de levensduur ervan verlengd worden.

 

Onze werkwijze

Bij het reinigen van uw grootkeuken komen de nodige voorbereidingen kijken. Hieronder vindt u meer uitleg over hoe de gekwalificeerde medewerkers van Rentokil Specialist Hygiene te werk gaan.

 1. Inventarisatie
  Een ervaren specialist van Rentokil komt ter plaatse om de grootkeuken te inspecteren. De specialist beoordeelt de status van de keuken, identificeert de risicogebieden en stelt een reinigingsplan op.

 2. Voorbereiding
  Voordat de reiniging begint, worden de nodige voorbereidingen getroffen. Dit kan bestaan uit het afdekken van omliggende oppervlakken, het beschermen van elektronische apparatuur en het afsluiten van water- en elektriciteitsbronnen.

 3. Uitvoering
  Met biologisch afbreekbare middelen zullen onze medewerkers uw grootkeuken grondig hygiënisch reinigen, zoals afgesproken in de offerte. Tijdens de uitvoering is er een kwaliteitsinspecteur aanwezig die erop toeziet dat u de gewenste kwaliteit ontvangt. Na het reinigen wordt de grootkeuken grondig gedesinfecteerd om ervoor te zorgen dat alle schadelijke bacteriën en ziektekiemen worden geëlimineerd. Dit draagt bij aan een optimale hygiëne.

 4. Gezamenlijke kwalitatieve inspectie
  Na de uitvoering zal de kwaliteitsinspecteur samen met u de uitgevoerde diensten bekijken en toelichten. Zo bent u volledig op de hoogte van de verrichte werkzaamheden en de stand van hygiëne op uw locatie.

 5. Rapportage
  Na de inspectie ontvangt u een gedetailleerd rapport van de uitgevoerde werkzaamheden. Hierin staan onder andere de conditie van de grootkeuken, de uitgevoerde reinigingsmethoden en eventuele aanbevelingen voor toekomstig onderhoud.