0800-7368494 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Reiniging vetkanalen

Onze deskundige medewerkers van Rentokil Specialist Hygiene zorgen voor de periodieke reiniging van de complete afzuiginstallatie in uw keuken.

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiëne-adviseurs
Met ons gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent
Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

Reiniging vetkanalen

Grootkeukens hebben naast de reguliere schoonmaak extra aandacht nodig als het gaat om de vetkanalen. Vetafzetting kan een groot gevaar vormen, zoals risico op brand, voor een keuken als dit niet op tijd gereinigd wordt. 

  • Risico op brand verminderen

Wanneer uw vetkanalen schoon zijn, is er minder kans op brand.  Hoe minder vlambare opponenten aanwezig zijn, hoe lager de kans op brand.

  • Verzekeringsdekking garanderen

Veel verzekeraars keren alleen schadedekking uit wanneer er preventieve maatregelen genomen zijn om ongevallen te voorkomen. Na dieptereiniging van uw vetkanaal door een van onze experts ontvangt u van ons een certificaat.
 

  • Elektriciteitskosten besparen

Wanneer er vuil of vet aanwezig is in de vetkanalen, moeten deze systemen harder werken om hun functie correct uit te kunnen voeren. Dit kost meer energie en brengt hogere kosten met zich mee.

  • Slijtage verminderen

Wanneer vetkanalen goed onderhouden worden, slijten ze minder snel. De afschrijvingsperiode wordt hierdoor verlengd.

Onze werkwijze

Bij het reinigen van uw vetkanalen komen de nodige voorbereidingen kijken. Hieronder vindt u meer uitleg over hoe de gekwalificeerde medewerkers van Rentokil Specialist Hygiene te werk gaan.

Inventarisatie

Een ervaren specialist van Rentokil komt ter plaatse om de grootkeuken te inspecteren. De specialist beoordeelt de status van de keuken, identificeert de risicogebieden en stelt een reinigingsplan op.

Voorbereiding

Voordat de reiniging begint, worden de nodige voorbereidingen getroffen. Dit kan bestaan uit het afdekken van omliggende oppervlakken, het beschermen van elektronische apparatuur en het afsluiten van water- en elektriciteitsbronnen.

Uitvoering

Met biologisch afbreekbare middelen zullen onze medewerkers uw grootkeuken grondig hygiënisch reinigen, zoals afgesproken in de offerte. Tijdens de uitvoering is er een kwaliteitsinspecteur aanwezig die erop toeziet dat u de gewenste kwaliteit ontvangt. Na het reinigen wordt de grootkeuken grondig gedesinfecteerd om ervoor te zorgen dat alle schadelijke bacteriën en ziektekiemen worden geëlimineerd. Dit draagt bij aan een optimale hygiëne.

Certificering en rapportage

Na voltooiing van de dieptereiniging ontvang je een certificaat dat aantoont dat de vetkanalen voldoen aan de vereiste hygiënenormen. Daarnaast wordt een gedetailleerd rapport verstrekt waarin de uitgevoerde werkzaamheden worden beschreven, inclusief eventuele aanbevelingen voor verbetering.

Onderhoudsprogramma

Rentokil biedt ook onderhoudsprogramma's aan om een vetkanaal in optimale staat te houden. Dit omvat regelmatige controles en periodieke dieptereiniging om de hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Hoe kunnen we u helpen?

Netheid en hygiëne zijn topprioriteiten in de keukensector.

Onze expert komt bij u langs

Rentokil Specialist Hygiene is al meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse markt. Ons werk begint waar de reguliere reiniging stopt.