0800-7368494 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Dieptereiniging luchtkanalen

Kent u de voordelen van optimale luchtkwaliteit? Door grondige reiniging van luchtkanalen creëert u een gezond binnenklimaat voor bezoekers en medewerkers.

Uw expert in dieptereiniging van luchtkanalen

Een gezond binnenklimaat is essentieel voor het comfort en de productiviteit van de mensen die zich in uw gebouw bevinden. Denkt u hierbij aan zowel bezoekers als werknemers. Een reiniging van het luchtbehandelingssysteem is een proces waarbij de luchtkanalen gereinigd, gedesinfecteerd en (preventief) onderhouden worden om stof, vuil, allergenen en andere verontreinigingen te verwijderen.

Een grondige reiniging helpt bij het beperken van de verspreiding van ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen, waardoor het risico op infecties wordt verminderd. 

Onze jarenlange ervaring op het gebied van hygiëne en dieptereiniging kan een belangrijke aanvulling vormen op uw HACCP-plan. Klik hier en lees meer.

Inspectie door een van onze deskundige hygiëne-adviseurs
Met ons gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent
Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

Het belang van reiniging van luchtkanalen

Door onze service kunt u onbezorgd zijn over de hygiënische staat van uw luchtkanaal. Waarom is reiniging van het luchtkanaal zo belangrijk?

 • Verlagen van brandrisico
  Wanneer uw luchtbehandelingssysteem niet goed gereinigd is, ontstaat er een ophoping van vet en vuil wat de kanalen brandgevoelig maakt.

 • Rendementsverlies
  Door een verstopping in luchtbehandelingskanalen vermindert de circulatie van uw lucht met als gevolg verlies van warmte en energie. Dit zorgt tevens voor hogere energiekosten.

 • Kwaliteitservaring verbeteren
  Luchtbehandelingssystemen die niet grondig onderhouden worden, veroorzaken snel een verslechterende luchtcirculatie. Dit kan zorgen voor negatieve bezoekerservaring.

 • Slijtage verminderen
  Ophoping van vet- en vuilresten in uw luchtbehandelingssysteem veroorzaakt meer bacteriën waardoor sneller slijtage optreedt.

Onze werkwijze

Bij het reinigen van uw grootkeuken komen de nodige voorbereidingen kijken. Hieronder vindt u meer uitleg over hoe de gekwalificeerde medewerkers van Rentokil Specialist Hygiene te werk gaan.

Inventarisatie

Een ervaren specialist van Rentokil komt ter plaatse om het luchtkanaal te inspecteren. De specialist beoordeelt de status van het kanaal, identificeert de risicogebieden en stelt een reinigingsplan op.

Voorbereiding

Voordat de reiniging begint, worden de nodige voorbereidingen getroffen. Dit kan bestaan uit het afdekken van omliggende oppervlakken, het beschermen van elektronische apparatuur en het afsluiten van aanliggende water- en elektriciteitsbronnen.

Uitvoering

Met biologisch afbreekbare middelen zullen onze medewerkers uw luchtbehandelingssysteem grondig hygiënisch onderhouden, zoals afgesproken in de offerte. Tijdens de uitvoering is er een kwaliteitsinspecteur aanwezig die erop toeziet dat u de gewenste kwaliteit ontvangt. Na het reinigen wordt het luchtbehandelingssysteem grondig gedesinfecteerd om ervoor te zorgen dat alle schadelijke bacteriën en ziektekiemen worden geëlimineerd. Dit draagt bij aan een optimale hygiëne en verbeterde luchtcirculatie.

Gezamenlijke kwalitatieve inspectie

Na de uitvoering van onze dienstverlening zal de kwaliteitsinspecteur samen met u de uitgevoerde diensten bekijken en toelichten. Zo bent u volledig op de hoogte van de verrichte werkzaamheden en de stand van hygiëne op uw locatie.

Rapportage

Na de inspectie ontvangt u een gedetailleerd rapport van de uitgevoerde werkzaamheden. Hierin staan onder andere de conditie van het luchtbehandelingssysteem, de uitgevoerde reinigingsmethoden en eventuele aanbevelingen voor toekomstig onderhoud.

Neem contact op

Onze expert komt bij u langs

Over ons

Rentokil Specialist Hygiene is al meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse markt. Ons werk begint waar de reguliere reiniging stopt.

Onze diensten

De experts van Rentokil Specialist Hygiene helpen u om te voldoen aan de HACCP-norm door grondige reiniging die dieper gaat dan reguliere schoonmaak.

Onze deskundige medewerkers van Rentokil Specialist Hygiene zorgen voor een complete dieptereiniging uit in de vetkanalen binnen uw bedrijf. Ook kunt u kiezen voor periodiek onderhoud.

Om schoon en goed functionerend sanitair te garanderen voert Rentokil Specialist Hygiene zowel dieptereiniging als technisch onderhoud uit.