0800-7368494 Bel ons Verzoek om terug te bellen

Dieptereiniging grootkeukens

De experts van Rentokil Specialist Hygiene inspecteren, reinigen en onderhouden uw keuken

Gratis inspectie door een van onze deskundige hygiëne-adviseurs
Met ons gecertificeerd personeel kunt u er zeker van zijn dat u in veilige handen bent
Services beoordeeld als uitstekend op Trustpilot door onze klanten

Dieptereiniging van grootkeukens is een specifieke vorm van reiniging. In plaats van alleen een oppervlakte reiniging, zorgt Rentokil Specialist Hygiene voor een dieptereiniging van alle onderdelen van uw grootkeuken. De dieptereiniging richt zich op het verwijderen van vet, vuil en voedselresten die zich hebben opgebouwd in en rondom apparatuur. In tegenstelling tot een oppervlaktereiniging, worden bij een dieptereiniging alle onderdelen van uw grootkeuken gedemonteerd, gereinigd en gemonteerd. Op deze wijze worden zelfs alle koppelstukken en aanliggende leidingen gereinigd.

Onze jarenlange ervaring op het gebied van hygiëne en dieptereiniging kan een belangrijke aanvulling vormen op uw HACCP-plan. Klik hier en lees meer.

Onze deskundige medewerkers van Rentokil Specialist Hygiene zorgen voor de periodieke reiniging van de complete afzuiginstallatie in uw keuken.

Vetafzettingen in afzuigsystemen in de keuken vormen een risico voor hygiëne en brand dat niet te onderschatten is voor uw bedrijf. Klik hier en lees verder

Het belang van reiniging van grootkeukens

  • HACCP normen

Uw grootkeuken moet voldoen aan de HACCP-norm, deze zijn wettelijk vastgesteld en de NVWA controleert op beschikbaarheid en naleving. Grondige schoonmaak van uw grootkeuken kan onderdeel zijn van dit plan om aan de HACCP richtlijnen te voldoen.

  • Gezondheidsrisico’s verlagen

Zonder grondige dieptereiniging kunnen er gezondheidsrisico’s optreden bij werknemers en bezoekers. Dit gebeurt wanneer men producten eet, die in contact zijn geweest met voedingsbodems voor bacteriën.

  • Schadeclaims voorkomen

Wanneer een van uw bezoekers of werknemers ziek wordt van eten uit uw keuken, is het mogelijk dat u hiervoor een schadeclaim krijgt. Wanneer uw keuken niet hygiënisch is, is er een reële kans dat u deze moet voldoen.
 

  • Slijtage verminderen

Door goed hygiënisch onderhoud van keukenapparatuur, kan de levensduur ervan verlengd worden.

 

Onze werkwijze

Bij het reinigen van uw grootkeuken komen de nodige voorbereidingen kijken. Hieronder vindt u meer uitleg over hoe de gekwalificeerde medewerkers van Rentokil Specialist Hygiene te werk gaan.

Inventarisatie

Een ervaren specialist van Rentokil komt ter plaatse om de grootkeuken te inspecteren. De specialist beoordeelt de status van de keuken, identificeert de risicogebieden en stelt een reinigingsplan op.

Voorbereiding

Voordat de reiniging begint, worden de nodige voorbereidingen getroffen. Dit kan bestaan uit het afdekken van omliggende oppervlakken, het beschermen van elektronische apparatuur en het afsluiten van water- en elektriciteitsbronnen.

Uitvoering

Met biologisch afbreekbare middelen zullen onze medewerkers uw grootkeuken grondig hygiënisch reinigen, zoals afgesproken in de offerte. Tijdens de uitvoering is er een kwaliteitsinspecteur aanwezig die erop toeziet dat u de gewenste kwaliteit ontvangt. Na het reinigen wordt de grootkeuken grondig gedesinfecteerd om ervoor te zorgen dat alle schadelijke bacteriën en ziektekiemen worden geëlimineerd. Dit draagt bij aan een optimale hygiëne.

Gezamenlijke kwalitatieve inspectie

Na de uitvoering zal de kwaliteitsinspecteur samen met u de uitgevoerde diensten bekijken en toelichten. Zo bent u volledig op de hoogte van de verrichte werkzaamheden en de stand van hygiëne op uw locatie.

Rapportage

Na de inspectie ontvangt u een gedetailleerd rapport van de uitgevoerde werkzaamheden. Hierin staan onder andere de conditie van de grootkeuken, de uitgevoerde reinigingsmethoden en eventuele aanbevelingen voor toekomstig onderhoud.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor een optimale luchtkwaliteit en een gezond binnenklimaat

Onze expert komt bij u langs

Rentokil Specialist Hygiene is al meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse markt. Ons werk begint waar de reguliere reiniging stopt.