Rentokil Hygiene: specialist in hygiënisch en technisch onderhoud

Geschiedenis

Al jaren is Rentokil Hygiene specialist op het gebied van hygiënisch en technisch onderhoud. Sinds de start in 1970 in Nederland realiseren wij een optimale hygiëne bij bedrijven en instellingen.

De oorsprong van Rentokil Hygiene gaat terug naar de overname van Thames Service in 1970. Dit bedrijf had naast een ongediertebestrijdingstak ook een specialisatie op het gebied van industriële reiniging van sanitair en het veilig en discreet verzamelen van damesverband. Deze tak van het bedrijf werd de basis van Rentokil Hygiene in Nederland.

In 1977 werd de dienstverlening uitgebreid met de dieptereiniging van grootkeukens. Dit was een snel groeiende dienst die een belangrijke aanvulling vormde op HACCP, de risico-inventarisatie van voedingsmiddelen die uitgaat van de Europese Unie. In 1982 werd het reinigen van luchtbehandelingssystemen geïntroduceerd; een revolutionaire ontwikkeling voor die tijd. De kracht van Rentokil Hygiene op dit gebied was vooral dat systemen zonder al te veel overlast gereinigd konden worden. In het beginstadium maakten vooral ziekenhuizen en zorginstellingen hier dankbaar gebruik van. Door de overname van Indisco in 1987 met diensten als dieptereiniging van sanitair en het verzamelen van damesverbandcontainers groeide Rentokil Hygiene verder.

Kwaliteit was altijd al erg belangrijk voor Rentokil Hygiene. In 1993 werd het kwaliteitsmanagementsysteem dan ook gecertificeerd met ISO 9001. Een jaar later volgde het VCA* certificaat. Het VGM-beheersysteem werd in 2006 gecertificeerd met VCA**.   

Vandaag de dag is Rentokil Hygiene hét toonaangevende bedrijf op het gebied van dieptereiniging van sanitair en grootkeukens, reiniging van luchtbehandelings- en vetafzuigsystemen, legionellabeheersing en -bestrijding en specialistische reiniging. Met deze specialismen proberen wij een oplossing te bieden voor elke specifieke reinigingsbehoefte.

About Rentokil Hygiene

We zijn er om u te helpen